042-400 26 27 info@oresundsfasad.se
Välj en sida

Block- & tegelmurning

Här nedan kan ni läsa om hur vi på Öresunds Fasad och Kakel murar med noggrannhet och precision.

Noggrannhet vinner i längden

Murningsmetodiken är otroligt viktig för den som vill ha långvarig hållbarhet. Här krävs det noggrannhet eftersom man inte vill att fogen ska färga av sig och rinna på teglet. Med vår kompetens och expertis ser vi till att mura efter önskemål så att du kan göra annat. Det är viktig att tänka på att ha olika tumregler när man murar för bästa resultat.

Lagd sten ligger, därav noggrannheten. Skulle det vara så att teglet ligger fel är det viktigt att börja om från början, skrapa bort foget och börja om med stenen som la fel. Har man ett överskott av bruk i luftspalten kan det leda till framtida fuktskador som kan både skapa människan och materialet.

Material

När man murar så använder man sig oftast av murblock som oftast består av lättbetong. Det finns olika material och metoder beroende på vad för resultat man vill uppnå. Vill man ha block som är lätthanterliga, både i vikt och metod- då använder man sig av lättbetongblock som har en tillsats med lecakulor.

Lecablock är ett varumärke men det finns liknande block av olika fabrikat, det kallas då lättklinkerblock. Dessa block finns i olika storlekar och med färdiga kanaler för armeringsjärn. Både vid murning och gjutning förstärker man med armeringar, detta leder till ett hållbart resultat som klarar dem kommande åren.

Murbruk och cement som används vid murning finns också i olika typer av material och varianter. Det beror helt på vad det är man ska mura, ska man till exempel mura en skorsten behöver man använda sig av eldfast bruk. Murar man utomhus behöver man ha bruk som tål frost och inte skadas av väder och vind.

Att tänka på när man murar

När man blandar och förbereder murbruk är det viktigt att vara väldigt noggrann. Det är viktigt att man följer instruktionerna så att blandningen varken blir för lös eller för tjock. Det gäller inte bara att blanda cement med rätt andel vatten utan det krävs även att man blandar bruket så att konsistensen blir felfri. Innan man börjar att blanda och mura ser man till att man har en stadig grund att arbeta på.

En stabil grund resulterar till ett felfritt resultat som vi kan garantera dig. Vi ser alltid till att arbetet är välplanerat och helt transparent. Det är viktigt för oss att vara ärliga i vårt arbete för vad som fungerar och vad som inte fungerar. Oavsett vad så ser vi till att alltid ha en lösning vad det än gäller.