042-400 26 27 info@oresundsfasad.se
Välj en sida

Fasadrenovering

Här nedan kan ni läsa om hur vi på Öresunds Fasad och Kakel gör olika former av fasad- och skorstensrenoveringar.

Fasadrenovering i Helsingborg

Inom fasad- arbetet har vi en bred kompetens som sträcker sig hela 10 år tillbaka. Med vår erfarenhet kan vi inte bara kalla oss specialister på fasader utan även på bland annat kakel och ombyggnader. Vi arbetar även med renoveringar och nyproduktioner av bostadsrättsföreningar, byggföretag och med privatpersoner. Våra erfarenheter täcker även andra typer av projekt som total- och underentreprenör. Öresunds Fasad & Kakel strävar alltid efter att växa och utvecklas där vårt största mål är att se till att våra kunder är nöjda och känner sig trygga. 

Fasader idag är väldigt olika varandra och vissa är även helt unika. Alla olika typer av fasader kräver skötsel och har olika behov. Vi ser inte bara till att arbetet utförs utan vi ser även till att göra noggranna analyser och behovsanalyser för vad som passar er bäst. Ett vanligt problem idag bland fasader är att dem är alldeles för täta vilket i sin tur skapar fukt. Den här fukten skadar inte bara material utan är även skadligt för oss människor. För oss är det viktigt att arbetet görs utan svårigheter utan vi står för full transparens och ärlighet. Hör av er till oss idag för rådgivning eller en offert.

Omfogning av tegelfasad och skorstenar

Omfogning görs när man vill behålla byggnadens karaktärsdrag och fasaddetaljer och samtidigt som man vill förnya hållbarheten på byggnaden. Det krävs inget nybygge utan man fräschar upp och ser till att byggnaden återfår sin charm med hjälp av att fylla igen slitage  som skett mellan teglet.

Eftersom dem flesta byggnader sträcker sig tillbaka till 1940-talet och till och med längre bak- har det med stor sannolikhet skett omfogningar innan dess. Det gäller då att vara extra noggrann när man väljer material eftersom det senare blir avgörande för hur lång livslängden på foget blir.

Har man använt sig av olika typer av bruk och fog kan det senare leda till sprickor i fasaden. Det är också viktigt att välja rätt kulör eftersom själva foget utgör hela 20% av fasadens yta. Med rätt och passande kulör kan byggnaden återfå sitt vackra yttre och återigen se fräscht ut.

Fogar och kulörer

Vita fogar är vanligt att använda när man fogar rött och slät tegel. Det ser estetiskt korrekt ut och får den röda färgen att framstå ännu mer. Här använder man sig ofta av mycket finkornigt bruk. Ibland kanske ni även har sett en byggnad när man ser att bruket är lite kornigare, det kommer först och främst ifrån ett av dem största fogbruken i skåne under 1900-talet. Därefter har man tagit denna typ av bruk och kan se det lite överallt i dagsläget.

Om man någonsin har sett en med gulare byggnad med gult tegel märker man oftast att dessa inte är fogade med vita fogar. Oftast är det också så att fogarna inte följer byggnadens yttre linje och följer byggnaden som en slät hinna, det beror oftast på att byggnaden inte är 

efterfogad och lite äldre än majoriteten av dagens byggnaden. Det som även är viktigt att tänka på när man beställer tjänster inom fasadarbete är att vända sig till en professionellt företag. Har man oturen kan man hamna i klistret med lösa fogar i fasaden och att färgen från fogen har färgar av sig på teglet. Det är en konst i sig att se till att fogningen inte blir för lös eller för vattning, detta kan leda till sprickor och avfärgningar som smetats ut på teglet.